TIETOA MEISTÄ

Paljukärryt, jotka syntyivät intohimosta ja yhdessä tekemisestä kaveriporukalla. Halusimme tehdä markkinoiden parhaan ja helppokäyttöisimmän paljukärryn. #napistakuumaksi

Palju Centerin takana toimii viisi kaverusta, jotka ovat tunteneet toisensa pienestä pitäen. Olimme jo pidemmän aikaan keskustelleet miten mahtavaa olisi porukalla perustaa yritys ja näin syntyi Palju Center.

Palju Centerin vahvuus on monipuolisuudessa ja joustavuudessa. Useamman tekijän voimin voimme reagoida tilanteisiin ja tarpeisiin asiakaslähtöisesti, sekä nopeasti.

Emme olisi tässä ilman mahtavia asiakkaita, Kiitos teille jokaiselle, jotka olette olleet mukana meidän matkassa.Näin syntyi Palju Center 

Juhannuksena 2021 Palju Centerin väki oli juhlistamassa keskikesää ystävien kesken. Kello oli reippaasti yli puolen yön kun istuimme vuokratussa paljukärryssä. Mietimme, miten näinkin yksinkertainen asia, kuin puulämmitys menee lähestulkoon aina pieleen? Pohdimme, että onkohan paljujen lämmitykseen olemassa vaivattomampia ratkaisuja? Tästä syntyi idea, rakennetaan sellainen itse! Silloin saamme juuri sellaisen, joka täyttää vaatimammankin asiakkaan tarpeet. Valitsimme polttoainekäyttöisen lämmityksen, koska sillä saadaan luotettavin toiminta ja tasaisin lämpötila. 


Ensimmäinen vaunu

Ensimmäinen paljukärry rakennettiin polttoainetoimisella lämmittimellä, joka todettiin heti parhaaksi. Tästä kahdeksan henkilön vaunusta tehtiin meidän lippulaiva. Tämä palju kulkee nimellä #napistakuumaksi. 

Näyttävät, helppokäyttöiset valot kruunaavat syys- ja talvi-illat. Halusimme kuitenkin pitää vihreät arvot mielessä, joten päätimme, että polttoaineena käytetään pelkästään Nesteen MY uusiutuvaa Diesel-polttoainetta.

Miten takaamme, että paljussa käytetään vain uusiutuvaa polttoainetta?

Ainoa vaihtoehto on, että polttoaineet kuuluvat hintaan. Näin varmistamme, että paljussa on aina lupauksemme mukaista polttoainetta ja ympäristökin kiittää. Vuokrahintaan tällä on pieni vaikutus, mutta haluamme tarjota asiakkaalle helppokäyttöisen ja ekologisen kokonaisuuden.


Toinen vaunu

Toinen vaunu päätettiin rakentaa kaasutoimisella lämmittimellä. Koekäytöissä huomasimme, että matalissa ulkolämpötiloissa toiminta oli epävarmaa. Lämmitin toimi todella nopeasti, mutta pakkanen teki tehtävänsä ja hylkäsimme tämän lämmitinvaihtoehdon kokonaan. Tämä olisi asiakkaillemme liian vikaherkkä, ja tätä emme halua. Tähän on muutamia variaatioita käynnissä ja näistä kerromme lisää, kunhan saamme koekäytön sellaiseen pisteeseen että voimme alkaa kaasulämmitinversiota vuokrata. Toteutus vaatii vielä talvisia testikäyttökertoja, joten alustava ajankohta vuokrauskäytön aloitukselle on tulevaisuudessa.


Kolmas vaunu

Tämä on perinteinen puulämmittimellä oleva neljän hengen paljuvaunu. Palju on hieman vanhempaa kalustoa, mutta jos sinulla mielessä isot juhlat, niin tämä on oiva lisä tuohon ykkösvaunun rinnalle.